viber image 2024 03 06 07 40 21 092
Όμιλοι 2023-24

Διαδικτυακή ενημέρωση από την κυρία Καποκάκη Εμμανουέλα

Την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας διαδικτυακή ενημέρωση από την κυρία Καποκάκη Εμμανουέλα, η οποία είναι υπεύθυνη του προγράμματος «Κουκλοπαίζουμε, ενδυνάμωση των νησιών και των παράκτιων περιοχών»

Η επιμόρφωση  έγινε στα πλαίσια του ομίλου <Θεατροπαίζουμε και σκηνοθετούμε> του οποίου ηγούνται οι καθηγήτριες Νικολαΐδη Αικατερίνη και Ζουμπουλή Άννα.

Οι μαθητές καθοδηγήθηκαν και δέχτηκαν τις κατευθυντήριες γραμμές για την σωστή κίνηση και την εμψύχωση της κούκλας. Ήρθαν σε επαφή με σύγχρονες μορφές εικαστικής και θεατρικής τέχνης, ανέπτυξαν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους με χρήση της κούκλας.

Παράλληλα, εξέφρασαν τις σκέψεις τους και τα συναισθήματα τους αναφορικά με την πρωτόγνωρη και ιδιαίτερη κούκλα, την οποία έφτιαξαν  οι ίδιοι μαθητές με την εφημερίδα και την έντυσαν με την επιμέλεια της κυρίας Νικολαΐδη Αικατερίνης.

Μέσω της κούκλας αυτής, θα συμμετάσχουν στην μικρή μήκους ταινία η οποία αφορά στην ευαισθητοποίηση απέναντι στη μόλυνση του περιβάλλοντος, καθώς και στο ποια θα είναι η στάση των εκπροσώπων των ευρωπαϊκών χωρών απέναντι στο παγκόσμιο αυτό πρόβλημα.

YouTube