εικόνα Viber 2023 09 29 20 46 04 763
Εκπαιδευτικές Εκδρομές

MEDNIGHT 2023

Το σχολείο μας  συμμετείχε στη Μεσογειακή Βραδιά Ερευνητή – mednight με 45 μαθητές της Γ Γυμνασίου. Μια εκδήλωση  για την επιστήμη που πραγματοποιήθηκε κάτω από μια κοινή σημαία ταυτόχρονα σε 23 χώρες της Μεσογείου. Οι μαθητές μας επισκέφτηκαν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και έλαβαν μέρος σε δράσεις τριών τμημάτων του.

Στο τμήμα Ωκεανογραφίας και Θαλάσσιων Βιοεπιστημών ενημερώθηκαν για τον θαυμαστό θαλάσσιο κόσμο, γνώρισαν τα όστρακα και τα μαλάκια που υπάρχουν στο νησί μας αλλά και τα προβλήματα που οδήγησαν στην μείωση κάποιων ειδών. Αλλά και χρησιμοποίησαν τα μικροσκόπια του τμήματος για να δουν καλύτερα οργανισμούς που δεν διακρίνονται με γυμνό μάτι. Επίσης γνώρισαν πως δουλεύει ένας βιολογικός καθαρισμός και πως γίνονται οι έλεγχοι για την ποιότητα καθαρότητας των νερών. Στο τμήμα Περιβάλλοντος ενημερώθηκαν για το κλίμα και προβληματίστηκαν με δεδομένα που τους δόθηκαν αν τελικά αλλάζει κατά την διάρκεια του τελευταίου αιώνα.

Παράλληλα με τις δράσεις των τμημάτων του Πανεπιστημίου, μπροστά από την είσοδο του τμήματος Περιβάλλοντος, βρισκόταν ο ερασιτέχνης αστρονόμος Λεωνίδας Παπασωτηρίου, όπου με το κατοπτρικό τηλεσκόπιο που είχε στήσει, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να δουν τον ήλιο και τις κηλίδες πάνω στην επιφάνειά του.

Ευχαριστούμε θερμά και συγχαίρουμε όλους τους φορείς του Πανεπιστημίου τόσο για τη θερμή φιλοξενία τους, όσο και για την άψογη διοργάνωση των δράσεων.

YouTube